Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ;

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο ήταν η τυχαία συνάντησή μου με την ανακοίνωση των φετινών συναυλιών της κομματικής νεολαίας του ΑΚΕΛ. Το πανηγυράκι τους θα έχει τίτλο «Αγώνας για Απελευθέρωση – Ομοσπονδιακή Λύση, η μόνη απάντηση στη Διχοτόμηση – Καταστροφή». Από μια πρώτη ανάγνωση του τίτλου λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει προσπάθεια από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΔΟΝ, από τους πάτρωνες της αριστερίζουσας νεολαίας, να παγιδέψουν τα παιδιά της ΕΔΟΝ με ανεξήγητους πολιτικούς ακροβατισμούς, προκειμένου να τους πείσουν ότι Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ είναι το ίδιο, ότι η μέρα είναι και νύχτα, ότι εγώ σας γράφω αυτά όχι με τα δάκτυλά μου αλλά με την προβοσκίδα μου όντας ελέφαντας και ότι η Απελευθέρωση είναι το ίδιο με την Ομοσπονδία. Και εξηγώ:

Στον τίτλο συνυπάρχουν οι έννοιες Απελευθέρωση, Ομοσπονδία και Διχοτόμηση. Οι δύο πρώτες έννοιες τίθενται ως στόχος της εν λόγω νεολαίας και η Διχοτόμηση εξισώνεται με την καταστροφή. Για το δεύτερο συμφωνούμε ασυζητητί! Κάθε νουνεχής άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας από το 1954 μέχρι σήμερα θα συμφωνήσει ότι η διχοτόμηση είναι η καταστροφή της Κύπρου.



Τί συμβαίνει όμως με τους δύο άλλους όρους; Λένε τα ΕΔΟΝόπουλα ότι αγωνίζονται για Απελευθέρωση και Ομοσπονδιακή λύση. Δυο πράγματα που όμως είναι φύσει αντίθετα! Και εκτός αυτού, όσοι έχουμε ενδιαφερθεί να ψάξουμε λίγο τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ΑΚΕΛ και τα κομματικά του παρακλάδια απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι (ή όπως ο ΑΚΕΛικός την ελληνική σημαία καλύτερα) να αναφέρουν την λέξη «Απελευθέρωση». Τόσα χρόνια η ΕΔΟΝ και οι λοιποί Ομοσπονδιακοί, ως αντιστάθμισμα της Απελευθέρωσης που προτείναμε, προέτασσαν τον νεοφανή όρο της «Επανένωσης». Ακόμα και στο προπαγανδιστικό έντυπο που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, υπέρ της Ομοσπονδίας αναφέρεται η Επανένωση ως στόχος του αγώνα τους αλλά η λέξη Απελευθέρωση απουσιάζει προκλητικά. Ακόμα περισσότερο, στόλιζαν όλους εμάς, που κρατούμε ψηλά τη σημαία της Απελευθέρωσης, με διάφορα κοσμητικά, τα οποία ως γνωστόν έχουν πρόχειρα στο τζεπάκι και τα εκτοξεύουν κατά το δοκούν. Ήμασταν λοιπόν για τους ΑΚΕΛικούς, όσοι υποστηρίζουμε την Απελευθέρωση, ακραίοι, επικίνδυνοι, αιθεροβάμονες, φασίστες, πραξικοπηματίες και τα λοιπά γνωστά. Μας κατηγορούσαν επίσης ότι είμαστε πολεμοχαρείς, γιατί στο δικό τους μυαλό η απελευθέρωση δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο με πόλεμο. Φυσικά δεν ισχύει αυτό, αλλά τέτοια διδάσκονται τα ΕΔΟΝόπουλα στις σεμιναριακές τους κατασκηνώσεις. Και ξαφνικά... η μεταμόρφωση!

Έρχεται λοιπόν η ΕΔΟΝ να εξισώσει αυτό που κατηγορούσε τόσα χρόνια, με αυτό που θεωρούσε και θεωρεί ως την μόνη λύση του κυπριακού, την Ομοσπονδία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο: Έχουν αντιληφθεί με φόβο οι καλοπληρωμένοι κομμουνιστές ινστρούκτορες στα γραφεία της ΕΔΟΝ, ότι οι αγώνες όλων εμάς, των αντι-ομοσπονδιακών, έχουν πιάσει τόπο! Έχουν καταλάβει τρομοκρατημένοι, ότι το παραμυθάκι που προσπαθούσαν να πλασάρουν τόσα χρόνια στη νεολαία πως πρέπει να συμβιβαστεί με την κατοχή, τον εποικισμό, την αδικία, την Ομοσπονδία, την «επανένωση», δεν περνά! Έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σφρίγος που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά που κόπτεται για την πατρίδα δεν μπορεί να δεχτεί συμβιβασμούς με τον Τούρκο κατακτητή. Γιατί η Ομοσπονδιακή λύση, την οποία με τόσο πάθος προέβαλλαν και προβάλλουν είναι σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του προέδρου Χριστόφια «ιστορικός συμβιβασμός και μεγάλη παραχώρηση της ελληνοκυπριακής κοινότητας... Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία είναι λύση ανάγκης».

Έχουν λοιπόν φτάσει οι σύντροφοι στην ΕΔΟΝ να ταυτίζουν τον ασυμβίβαστο και περήφανο αγώνα για Απελευθέρωση του νησιού μας από τα τουρκικά στρατεύματα, για εκδίωξη των εποίκων και για επανεγκατάσταση των προσφύγων, με μια λύση ανάγκης, με μια μεγάλη παραχώρηση προς τον εισβολέα. Πώς γίνεται ρε παιδιά να ταυτίζεται το ασυμβίβαστο πνεύμα με τον συμβιβασμό; Πώς γίνεται να ταυτίζεται η αγωνιστικότητα με την υποχωρητικότητα; Πώς γίνεται να θεωρείται η απελευθέρωση όμοιο με την ομοσπονδία;


Είστε τρομοκρατημένοι κύριοι της ΕΔΟΝ και στήνετε παγίδες να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα. Έχετε επιτάξει την γνωστή κομμουνιστική προπαγάνδα και αφού έχετε αποτύχει να πείσετε ότι η Ομοσπονδία είναι μια καθώς πρέπει λύση, προσπαθείτε να δημιουργήσετε σύγχυση στη νεολαία ταυτίζοντας την Απελευθέρωση με την Ομοσπονδία, την αγωνιστικότητα με τον συμβιβασμό και την περηφάνια με το προσκύνημα στον Τούρκο. Η νεολαία πλέον δεν μασά τα παραμύθια σας. Η ομοσπονδία σας θα φέρει την διχοτόμηση και την καταστροφή. Η υγιώς σκεπτόμενη νεολαία, η νεολαία που έχει μάθει να σκέφτεται έξω από κομματικά καλούπια για το καλό της πατρίδας μας, αναγνωρίζει ότι η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα για μια πραγματικά δίκαιη λύση δεν εκφράζεται σε κλειστά γήπεδα με καλοπληρωμένους τραγουδιστές. Στο οδόφραγμα της ντροπής εκφράζεται! Εκφράζεται με συνθήματα που πολεμάτε τόσα χρόνια, αλλά απ΄ ότι φαίνεται έχουν καταντήσει να είναι ο εφιάλτης σας. Με συνθήματα που φωνάζαμε τόσα χρόνια στα Οδοφράγματα, όταν εσείς οι Ομοσπονδιακοί κουνούσατε την λεύκή σημαία της παράδοσης στον Αττίλα με τα επαναπροσεγγιστικά σας πανηγυράκια. Ακούστε τα ξανά:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ=ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου